DUURZAAMHEID

Hoe wij omgaan met duurzaamheid

Hoppig wil zich inzetten voor een betere wereld, impact maken en bewustwording creëren. Dit doen wij samen met een aantal partners. Samen kun je meer, samen bereik je meer. Een belangrijke schakel hierin is ook onze bezoeker. Werk jij mee aan onze duurzaamheid?

MADE BLUE

Made Blue

https://madeblue.org

Een van deze partijen is Stichting Made Blue Foundation. Schoon drinkwater voor iedereen. Ruim 850 miljoen mensen op aarde hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Water wat voor ons heel gewoon is. Zonder nadenken draai je de kraan open en er komt water uit.

Voor 1 liter bier is 6 liter water nodig. Tel je hierbij het water op om de flessen te spoelen, om schoon te maken, om het graan en de hop te laten groeien. Dan heb je wel 25 liter water nodig voor 1 liter bier.

Drink je 1 glas (15cl) bier op ons festival, dan kost dat bijna 1 liter water. Water wat heel mensen op de aarde niet tot hun beschikking hebben.

Wat doen wij eraan? Wij zijn een samenwerking aangegaan met Made Blue. 

1 GLAS BIER = 100 LITER SCHOON DRINKWATER

Dat is de belofte die wij doen. Na elk festival laten wij weten hoeveel liter water wij gaan doneren. Daar heb jij als bezoeker aan mee geholpen. Zo wij we allemaal ambassadeur. En daarom bedanken wij IEDEREEN! Deze actie voor duurzaamheid, doen wij alleen op onze zomereditie. 

RECYCLING.NL

Recycling.nl

http://www.recycling.nl/

Voor de afval verwerking werken wij samen met Nijssen Recycling – recycling.nl, uit Nieuw-Vennep. In 1964 is Nijssen begonnen met papierrecycling. Een lange geschiedenis die ze de nodige erkenningen heeft opgeleverd. Waaronder in 2013 de SHARE award. De duurzaamheidsprijs van gemeente Haarlemmermeer.

BOMEN BESPAREN
In 2010 is er in Nederland 2.610.000 ton oud papier en karton ingezameld. Een ton oud papier bespaart 3,3 bomen. In totaal een besparing van ruim 8,5 miljoen bomen. Gelukkig wordt 80% van het ingezamelde papier hergebruikt.

Help jij mee? Wij scheiden daarom PAPIER/KARTON – GLAS – RESTAFVAL. De afvalcontainers geven aan wat waar in mag. 

FOODTRUCKS

Ook onze foodtrucks doen mee aan duurzaamheid. Ze mogen alleen meedoen als ze gebruik maken van duurzame verpakkingen als karton, hout, bamboe en suikerriet. Geen single use plastic meer.

Sluit Menu